Eerste helft van onze reis......
Blijf op de hoogte en volg Mieke
04 Augustus 2012 | Namibië, Swakopmund
Hierbij het eerste reisverslag van onze reis door Afrika, Nambie en Botswana:
dag 1: Vandaag hadden we meteen een druk programma namelijk een rondtour naar kaap de goede hoop, zuidelijkste puntje van Zuid Afrika. Onderweg al veel dieren gezien onder andere struisvogels en pinguïns. s'avonds heerlijk gegeten struisvogel, kudu en springbok de biertjes erbij smaakten ook heerlijk.
dag 2: vandaag staat Robbeneiland op het programma. Het eiland waar onder andere Nelson Mandela 17 jaar gevangen heeft gezeten. We kregen daar een rondleiding van een ex-gevangene wat de tour nog extra bijzonder maakte! s'middags hebben we de stad verkent en bij mamma Africa heerlijk gegeten en genoten van de live muziek.
dag 3: na ons ontbijt in het Ritz Hotel verlaten we vandaag Kaapstad. De rondreis gaat beginnen! Nadat onze truck is ingeladen gaan we op pad richting het Cedergebergte. We overnachten in lodges. 's Avonds eten we gezamenlijk rond het kampvuur. Met een trui en jas aan en de muts op is het goed vol te houden.
dag 4: vandaag gaan we samen met 3 andere mensen van de groep een wandeling op het Cedergebergte maken, vanaf 800 meter hoogte lopen en klimmen we naar een hoogte van 1500 meter. Het is een super mooie wandeling waar we af en toe door smalle kloven kruipen of over rotsblokken moeten klauteren. Boven op het cedergebergte met een geweldig uitzicht hebben we genoten van een heerlijk broodje hotdog wat we s'morgens van onze kok mee hebben gekregen. Na de lunch hebben we nog 2,5 u. boven op het Cedergebergte rondgelopen en genoten van het landschap. Rond half 5 zijn we weer terug bij de lodges en hebben we er een geweldig mooie en leuke tocht van 7,5 u. op zitten. s'avonds eten we weer gezamenlijk rond t kampvuur onder de zeer heldere sterrenhemel. Geweldig om de vallende sterren zo goed te zien.
dag 5: Vandaag de langste reisdag van de vakantie en.......onze eerste tentovernachting. We vertrekken vanuit het Cedergebergte naar Oranjerivier in Namibië. Onderweg doen we nog wat inkopen voor de komende dagen. De zuid Afrikaanse taal blijft leuk om te lezen. Onderweg komen we weer verschillende dieren tegen, erg mooi om te zien! De papieren bij de grens overgang zijn gelukkig snel geregeld en zo komen we redelijk op schema aan op onze campsite. Het is wel al donker dus met de petzel op mogen we ons tentje opzetten. Alsof het een dagelijkse bezigheid is, is onze tent een kwartiertje later opgezet en liggen de spullen er al in, peace of cake ;-) Na dit harde werken hebben we wel wat eten verdiend! We eten in het restaurant op de campsite en krijgen een steak waar je U tegen zegt! We hebben heerlijk gegeten en natuurlijk genoten van de zuid Afrikaanse wijn.
dag 6: De slaapzak van Mieke is goedgekeurd, niet koud gehad en goed geslapen. Na het ontbijt maken we ons klaar voor een kanotocht over de Oranjerivier. Met z'n tweeën in de kano, kijken of dat maar goed gaat. Met een heerlijk zonnetje en af en toe wat dieren spotten hebben we de test doorstaan! Niet omgevallen en niet de oevers van links naar rechts hoeven te bekijken ;-). Na de tocht komen we terug in het kamp, de tenten zijn al opgeruimd en zo kunnen we weer op naar de volgende plaats, Fish River Canyon. Fish River Canyon is na de Grand Canyon de grootste Canyon van de wereld. Laat in de middag zetten we onze tenten weer op. Daarna gaan we naar de canyon om naar de zonsondergang te kijken. Super om de rode zon onder zien te gaan achter de bergen.
dag 7: Na het ontbijt verlaten we ook deze campsite en vertrekken we naar Ludritz. Hier slapen we voor 2 nachten in een hotel. Onderweg lunchen we bij een geweldig mooie plek. We zitten vlakbij een drinkplaats voor wilde paarden. Super mooi om te zien! National Geographic is er niks bij. s'avonds eten we met z'n allen in een pas geopend restaurant. De eigenares was zo trots dat haar zaak zo vol zat dat ze foto's heeft gemaakt voor op de website. Geen idee of we er op staan maar voor de nieuwsgierige onder ons google even naar bistro café in ludritz.
dag 8: vandaag gaan we met een gedeelte van de groep naar het Sperrgebiet. Hier zijn begin 1900 diamanten gevonden. Er ontstonden daardoor in korte tijd veel dorpjes in het gebied. Nadat rond 1931 hier het grootste gedeelte van het gebied was doorzocht op diamanten verlieten de mensen hun huizen en gingen elders op zoek naar diamanten. Enkele stadjes staan er nog steeds maar omdat er al jaren geen mensen meer wonen zijn het een soort spookstadjes. Er hangt een heel aparte sfeer in de dorpjes ook wel gohsttowns genoemd. In sommige huizen lijkt het alsof de mensen de boel de boel hebben gelaten, de deur dicht hebben gedaan en zijn vertrokken, heel apart! Het stadje ludritz heeft ongeveer 3 restaurants, waarvan er 1 was gesloten vanavond dus we hoefden niet heel lang te kiezen waar we zouden gaan eten. Maar ook al was er weinig keuze qua restaurants we hebben heerlijk veel verse vis gegeten!
Dag 9: Vanmorgen nog even genoten van een warme douche want er staan 3 overnachtingen op een campsite op het programma en warm water is dan geen garantie. We vertrekken naar Namibdessert onderweg worden weer verschillende dieren gespot, kudu's, springbokkies, vogelstruis, zebra's, oryxs....er valt genoeg te zien. De campsite is super mooi midden tussen een rotsgebergte. Nadat we de tentjes op hebben gezet en geluncht hebben we anderhalf uur om iets voor ons zelf te doen voordat we een wandeling door het gebied gaan maken en naar de zonsondergang gaan kijken. Henk maakt van deze tijd gebruik door "even" een bergje te beklimmen en de campsite van bovenaf te bewonderen, Mieke gebruikt de tijd om een boekje te lezen want daar is het tot nu toe nog niet van gekomen. S' avonds hebben we een rondwandeling gemaakt in de omgeving en genoten van de mooie zonsondergang. Na terugkomst kregen we een heerlijke maaltijd bereid door Clever (onze kok) en hebben we ons klaar gemaakt voor de eerste gamedrive deze vakantie. Met 7 personen in een 4wheeldrive vertrekken we rond 19.00. Tijdens deze nightgamedrive hebben we veel geluk en spotten 2 luipaarden, waarschijnlijk een moeder met jong op jachtles. Dit komt niet vaak voor, er zitten namelijk maar enkele luipaarden in dit gebied. Verder hebben we nog de volgende dieren gespot: Genetcat, Steenbuck, Klipspringer, Oryx, Feldhase, Wildhorses, Berg Uhu, Barn owl....niet verkeerd dachten wij...ook dit was weer super mooi!!
Dag 10: s' morgens pakken we onze tenten weer in en vertrekken we naar Sesriem. Na het opzetten van de tenten op de nieuwe campsite maken we een wandeltocht door de Sesriem Canyon. Sesriem betekent Zes Riemen, die gebruikte ze vroeger om water uit de Canyon te halen. Tegenwoordig staat de Canyon nagenoeg droog.
Dag 11: Vandaag een van de hoogtepunten van de reis. De wekker gaat om 5 uur want we gaan de zonsopkomst bekijken van de duinen in Sossusvlei. Het is een aardige klim om boven op de duin 45 (deze duin is een van de weinige duinen die beklommen mogen worden) te komen. Eenmaal boven is het genieten van een mooi uitzicht over het gebied. Helaas was er nog al wat bewolking waardoor de zon niet helemaal goed doorkwam en de kleur van de rode duinen minder mooi te zien zijn. Maar toch zeker de moeite waard!! Na de beklimming gaan we verder in het gebied en komen we na een stukje lopen over een duin in de Deadvlei. Een heel apart stukje vallei tussen de duinen met dode bomen op een kalksteen ondergrond. Hierna rijden we door na de nieuwe campsite, op doortocht naar Swakopmund.
Dag 12: Vandaag hebben een bumpyroad (volgens onze gids) naar Swakopmund. Swakopmund is een van de grotere steden in Namibie. Voordat we in Swakopmund aan komen stoppen we in Walvisbaai, waar we duizenden flamingo's aantreffen in de zee. Hierna rijden we door naar Swakopmund waar iedereen zelf de middag in mag plannen. We hebben een beetje het stadje verkend en daarna een drankje gedronken en hapje gegeten bij Kucki's pub.
Dag 13: Na het ontbijt worden we opgehaald om te gaan sandboarden. Na een korte instructie, mogen we de duin af (de duin is 95 meter hoog en heeft een helling van 53%). Het is echt super gaaf om met een sandboard de duin af te vliegen!!! En wonder boven wonder gaat het ons beiden goed af terwijl we nog nooit op een snowboard hebben gestaan. Behalve natuurlijk voor de video die is opgenomen, de laatste run dachten we allebei even op volle snelheid de berg af, remmen ging iets minder goed waardoor we allebei een aardige duik de duin in hebben gemaakt. We zijn ook nog liggend vanaf een bord de duin af gevlogen, Henk haalde hierbij een snelheid van 68 km per uur en Mieke 61 km ook dit was super gaaf!!
We gaan nu nog even een rondje maken door Swakopmund en morgen vertrekken we richting Brandberg en daarna naar Etosha waar het echte dieren spotten gaat beginnen.
Liefs en tot mails,
Cool!!!!!!!!!!
xx Linda -
05 Augustus 2012 - 10:41
Hay Versleijen:
Zo te lezen is het prachtig daar en vermaken jullie je uitstekend. Geniet er in het vervolg van jullie verkenningstocht daar nog van. Wij zien de foto's en verdere verhalen wel en houden het voorlopig bij onze schattige geitjes en kippen. Groetjes Fam. Versleijen. -
06 Augustus 2012 - 04:07
Bijna Botak:
ha mieke en botak,
ook nog ff deze site checken, maar ook hier geld, goed bezig. Zie de foto's wel verschijnen
gr
ook van danique -
06 Augustus 2012 - 20:51
Loes:
Heej Henk en Mieke,
Kei gaaf wat jullie daar allemaal zien en meemaken! Echt super leuk! Geniet er nog maar goed van, want voor je het weet is het allemaal weer voorbij!
Veel plezier nog in de tweede helft van jullie vakantie. Dan komt de derde helft wel weer goed in Horst onder het genot van een biertje!!
Hajjuh wah!
Groetjes Rick, Loes en Suus -
08 Augustus 2012 - 12:19
Miranda:
Super zeg, wat een prachtreis zo te lezen! Krijg al erg veel zin om de foto's te bewonderen. Geniet er nog van en tot snel weer!
Liefs,
Miranda -
08 Augustus 2012 - 20:23
René Versleijen:
Hej zuske en Henk,
Klikt een super mooi wat je gezien en gedaan hebt. Ik ben vooral nieuwsgierig naar het filmpje van het sandboarden. Mocht je nog wat Afrikaanse roepies over hebben, neem er dan eentje mee. Dan kunnen we het hier live op "de zandberg" meemaken ;) .
Geniet er nog van !!
Groeten,